Rapport: Handeln i mobilen ökade med 93 procent

En ny rapport visar att den mobila e-handeln har ökat kraftigt det senaste året.

Att allt fler verkar handla allt mer i sina mobiltelefoner har vi sett flera exempel på. Rapport efter rapport visar på mobilens ökning, och nu kommer ännu en som slår fast att mobilens framfart kanske går snabbare än vad många räknat med.

Enligt Demandware, som levererar molnbaserade e-handelstjänster till e-handlare, har nämligen kommit fram till att en fjärdedel av alla transaktioner i Norden numera görs med en mobil, vilket är en ökning med 93 procent jämfört med ett år sedan.

Annons
Annons

– Vi ser att mobila betalningar fördubblats i antal på bara ett år på den nordiska marknaden, och att fler betalningsmetoder introduceras i mobila webbläsare för att tillgodose konsumenternas önskemål och förenkla köpprocessen, säger Lars Grønkjær, nordisk chef på Demandware.

"Kunderna redo för omställning"

I Demandwares kvartalsrapport Shopping Index förutspår företaget att mobiltelefonerna kommer att gå om datorerna som den populäraste e-handelskanalen i slutet av 2017. E-handlare som vill stå sig i konkurrensen rekommenderas att förbereda sig för skiftet.

- Det krävs helt enkelt bättre och enklare betalningsmetoder för att öka konverteringen och få igenom fler transaktioner. De handlare som klarar av att ställa om sig snabbt är de verkliga vinnarna – kunderna är redo, säger Lars Grønkjær.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!