Search
Close this search box.
ANNONS

Handla direkt i TV:n under H&M:s Super Bowl-reklam

Handla direkt i TV:n under H&M:s Super Bowl-reklam
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Nu ska H&M krรคnga David Beckhams kallingar direkt genom TV:n. I en reklamfilm som kommer att sรคndas under Super Bowl i USA, kommer tittarna att kunna anvรคnda sina fjรคrrkontroller fรถr att kรถpa fotbollsstjรคrnans underklรคder.

ANNONS

Snart kan konsumenter i USA kรถpa H&M:s klรคder direkt i TV:n. Under รฅrets final i amerikansk fotboll, Super Bowl som avgรถrs den 2 februari, kommer tittarna att kunna anvรคnda sina fjรคrrkontroller fรถr att kรถpa David Beckhams kalsonger.

Den 30 sekunder lรฅnga reklamfilmen รคr den fรถrsta i sitt slag under Super Bowl och รคr interaktiv pรฅ det sรคtt att det gรฅr att handla produkterna i reklamen direkt frรฅn tv:n. Det duger dock inte med en klassisk tjock-TV, Det krรคvs nรคmligen en smart-tv frรฅn Samsung.

Kรถpet sker med hjรคlp av fjรคrrkontrollen via en pop up-meny som visas pรฅ skรคrmen samtidigt som reklamen. De som ser sรคndningen i efterhand ska ocksรฅ kunna genomfรถra kรถpet.

Fler satsar pรฅ T-handel

H&M lanserade sin kollektion med David Beckhams underklรคder under Super Bowl 2012, i รฅr tar man det alltsรฅ ett steg lรคngre. Att synas under Super Bowl รคr inte billigt men man fรฅr en del uppmรคrksamhet. Fรถrra รฅret sรฅgs matchen av inte mindre รคn 108 miljoner tv-tittare.

Fรถrutom H&M har bland annat Audi, Coca-Cola och Axe kรถpt den attraktiva reklamplatsen. H&M รคr dock de enda som satsar pรฅ en interaktiv reklamfilm under รฅrets final, men det kan mycket vรคl vara startskottet fรถr nรฅgot stรถrre.

Samsung berรคttade i bรถrjan av 2013 om hur de vill ta e-handeln till TV-apparaten med hjรคlp av smarta appar. Man samarbetar รคven med bland annat Delivery Agent, ett fรถretag som sysslar med fรถrsรคljning kopplat till underhรฅllning fรถr att gรถra det hela mรถjligt.

Och man รคr inte ensamma om att gรฅ i de hรคr tankarna. LG Electronics har nรคmligen bakat in PayPal i sina Smart-TV som slรคpptes under 2013. Nรฅgot som gรถr att de som kรคnner kรถpsuget slรฅ till kan anvรคnda sig av betallรถsningen fรถr sina inkรถp utan att lรคmna soffan.

Fรถrst och frรคmst gรคller det appar, spel och 3D-filmer men tanken รคr att man sรฅ smรฅningom ska kunna applicera funktionen pรฅ betydligt fler omrรฅden.

ย 

Kรคlla: The Verge

Dela artikeln: