Hans graffitikonst säljs världen över via e-handeln

Och 20 procent av kunderna är svenskar.

Den danska konstnären med artistnamnet Mikael B, har på kort tid blivit känd för sin konst där han kombinerar intensiva färger och grafiska former med modern graffitikonst. Contemporary kallas stilen och konstverken säljs nu över hela världen via e-handeln.

50 000 svenska följare

Även bland många svenskar har hans konst blivit vida uppskattad och enligt honom själv har han 50 000 svenska följare på Facebook. Och hans företag, Mikael B Design, har nu tagit efterfrågan på allvar och lanserat en svensk webbshop.

Annons

- Vi började få en hel del förfrågningar från svenska kunder och då investerade vi i att bygga upp vår svenska webbshop, skriver Mikael B till Ehandel.se.

20 procent av kunderna är svenskar

Idag är ungefär 20 procent av kunderna svenskar och själv ser Mikael B flera fördelar med att sälja sin konst online.

- Jag tror att fördelarna vida överväger nackdelarna. Att sälja konst på nätet har gjort att vi fått kontroll över distributionen och att vi inte är beroende av gallerier på samma sätt som konstnärer varit traditionellt.

Utställningar bakom onlinesuccé

Men även fysiska utställningar är fortsatt viktiga, menar Mikael B.

- Vi skulle aldrig låta vår webbshop stå ensam eftersom jag tror att en stor del av onlinesuccén kommer som ett resultat av våra utställningar, skriver han.

För två år sedan flyttade Mikael B till Los Angeles i USA för att förverkliga sin dröm om att kunna leva på sin konst. Och bra går det - hittills har han hunnit med utställningar på flera kända gallerier. Ett av dem är hos galleriägaren Greg Escalante, som de senaste 20 åren ska ha upptäckt åtskilliga nya konsttalanger, särskilt då inom genren urban contemporary.

Annons

“Ett jättebra komplement”

Nu tror Mikael B att e-handeln kommer att spela en fortsatt stor roll för spridningen av hans konst.

- Jag ser vår onlineplattform som ett jättebra komplement till våra utställningar och det möjliggör för oss att serva klienter över hela världen.

Annons