Hans hjortronskjortor ska sätta guldkant på Sverige

Jimmy Renlund röner framgångar i hela landet med det nischade klädmärket Style of Norrland.

Allt började med att Jimmy Renlund ville ha en skjorta med samiska färger i kragen och knäppningen. Eftersom han själv har samisk bakgrund, så tyckte han att det skulle vara ett bra sätt att visa var han kommer ifrån.

- Dessvärre lyckades jag inte hitta någon som bara kunde göra ett exemplar. Så för att få en sådan skjorta blev jag ju tvungen att beställa in flera. Och då tänkte jag att då får jag väl starta en firma och börja sälja dem, berättar Jimmy Renlund till Ehandel.se.

Annons

Sålde 700 sameskjortor

2015 öppnade han webbshopen och skjortorna med det samiska mönstret blev snabbt populära. Men det var inte bara personer med samisk bakgrund som handlade.

- Jag trodde först att det kanske skulle bli mest andra samer som visade intresse, men det verkar vara alla möjliga människor som beställer. Jag tror det är många utflyttade norrlänningar som känner att skjortorna representerar var de kommer ifrån, eller att de bara har fina kontrastfärger. Sen finns det även möjlighet att beställa dem med renhornsknappar och det är jag nog rätt ensam om, resonerar Jimmy Renlund, som hittills sålt 700 exemplar av de unika sameskjortorna.

Lanserades igår - ett 50-tal har förbokat

Igår var det dags för nästa lansering: Hjortronskjortan. Den kan i nuläget förbokas via e-handeln, vilket ett femtiotal personer redan valt att göra.

- Det har varit en bra efterfrågan på hjortronskjortan hittills, ett himla intresse faktiskt.

Förutom i den egna e-handeln så säljs skjortorna också via några återförsäljare, men Jimmy Renlund menar att möjligheten att bedriva e-handel har en klar fördel för hans del.

Hjortron kallas även"Norrlands guld"

"De säljer nog slut"

- Jag jobbar på Norrbottens museum också, så det här är mest som ett sidoprojekt. Men det går himla bra eftersom det är så smidigt med e-handel och man kan nå ut till alla som är intresserade.

Och med tanke på intresset hittills så tror han att även hjortronskjortorna kommer att sälja bra.

Annons

- Jag tror det kommer gå jättebra, de säljer nog slut. Först var jag rädd att de skulle uppfattas som skrikiga, men det är inne med mycket mönster nu, så det blir nog inga problem.

Vad blir nästa norrländska mönster som syns på dina skjortor?

- Det finns fler idéer, men inget är bestämt än. Jag hade en praktikant som höll på med ett mönster av åkerbär och sen har jag sneglat lite på ett skotermönster också. Men vi får se vad det blir!

Annons