Happy Socks-grundarnas nya näthandelsprojekt i kris

Utförsäljning med 50 procents rea i e-handeln.

I mars kunde vi berätta om att grundarna bakom dem framgångsrika e-handeln Happy Socks var tillbaka med ett nytt, spännande e-handesprojekt. Den här gången så var det dock andra kläder som Viktor Tell och Mikael Söderlindh skulle sälja, närmare bestämt manchesterkläder. 

LÄS ÄVEN: Happy Socks-grundarna ska crowdfunda ihop 25 miljoner

Annons

Skulle nå 1 miljard 2022

Genom det nya företaget The Cords & Co, samt den tillhörande e-handeln Thecords.com, hade de långt gångna planer på att ta över marknaden. Med flaggskeppsbutiker i städer som New York, Los Angeles, Stockholm, London och Tokyo, hoppades de kunna få en rejäl tillväxt och målet ska ha varit att omsätta runt en miljard år 2022.

Den drömmen kan dock gå i kras, då företaget uppges befinna sig i kris, skriver Breakit idag. 

"De har sagt upp nästan alla"

Enligt tidningen ska flera av varandra oberoende källor ha uppgett att många av företagets anställda ska ha blivit uppsagda.

- De har sagt upp nästan alla nyligen, det är bara en handfull personer kvar, säger källan till Breakit. 

Uppsägningarna ska ha drabbat alla delar av företaget. Detta trots att företaget från början ska ha varit välfinansierat. Bland annat ska Mojang-grundaren Carl Manneh ha backat Cords med 83 miljoner kronor.

Crowdfundingrunda tog ej fart

Men förhoppningarna och de goda förutsättningarna ska ha grusats då affärerna inte gått som företaget tänkt sig. Dels så ska försäljningen inte ha tagit fart som de hoppats och dels så ska den crowdfundingrunda som lanserades tidigare i våras inte alls ha gått enligt planen.

En snabb titt på företagets kampanjhemsidan hos FundedByMe visar att 2,8 miljoner samlats in. Enligt ett pressmeddelande som företaget själva skickade ut i april i år så var målet att få ihop hela 24 miljoner - på endast 30 dagar.

Utförsäljning i e-handeln

Så blev dock alltså inte fallet och nu verkar det som att alla kläder i e-handeln säljs ut till halva priset, som en följd av de grusade förhoppningarna. Hemsidan täcks av en gul bakgrund med texten “SALE” som ett mönster.

Annons

Ehandel.se har sökt The Cords & Co för en kommentar till utförsäljningen och uppgifterna om krisläge inom företaget.

Annons