Här är landet som är bättre än Sverige på e-handel i mobilen

Ny vinnare.

Sverige brukar placeras högt upp i undersökningar om digitalisering och svenskarna har länge ansetts vara långt fram när det gäller e-handel. De svenska konsumenterna har också pekats ut som särskilt snabba på att ta till sig mobil handel.

LÄS ÄVEN: Sverige världsledande när det kommer till mobil shopping

Annons

I höstas pekade analysföretaget Criteo ut Sverige som det land i världen med högst andel mobila transaktioner. Nu har företaget dock gjort en ny undersökning på samma tema, och den här gången får vi finna oss i att ha puttats ner till andraplatsen.

I den nya rapporten, med namnet Global Commerce Review, tar nämligen Irland hem topplaceringen med 58 procent av transaktionerna gjorda via en mobiltelefon. Sveriges andel mobiltransaktioner ligger på 55 procent.

"Sverige är precis efter"

Räknar man även in surfplattor ligger Irland fortfarande i topp med en andel på 64 procent, och Sverige strax därefter med 63 procent. På listans tredje till fjärde plats hittar vi Norge, Indien och Holland, med andelar på 60, 59 respektive 58 procent.

- Även om Irland är etta så är Sverige precis efter och hela Norden är i toppen på listan inom e-handel från mobila enheter. Mobilt blir allt viktigare inom e-handeln och särskilt i Norden, och att känna sina kunder inom denna aspekt blir därför allt viktigare, säger Pepijn Breijder, Nordenchef på Criteo, i ett pressmeddelande.

Criteos siffror bygger på sök- och köpdata från cirka 5000 återförsäljare i över 80 länder. Sist på listan hamnade Mexiko. Där gör enligt Criteo endast 31 procent av e-handelsköpen via en mobiltelefon eller en surfplatta.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!