Utökar satsningen: Här hamnar ICA:s nya e-handelslager

Kör ut hemleveranser sju dagar i veckan.

Ett nytt e-handelslager som ska serva Icas e-handelskunder med hemleveranser sju dagar i veckan. Så ser planen ut när Ica i dag går ut och berättar om planerna på en ny logistikbyggnad. Det nya lagret ska ligga vid Arendalsvägen i Göteborg och få en total yta på 17 000 kvadratmeter.

Sedan tidigare har Ica, som började med e-handel år 2015, ett dedikerat e-handelslager i Stockholm. Nu får alltså västkusten sin motsvarighet.

Annons

LÄS ÄVEN: ICA:s darkstore på fötter igen: "En väl fungerande verksamhet"

- E-handeln växer snabbt i Göteborg och kunderna ställer högre krav på leveranser och sortiment. Många ICA-butiker runt Göteborg har gjort famgångsrika satsningar men volymerna har nu nått en nivå där det är enklare och mer effektivt för ICA-butikerna att samordna plock och leverans i ett gemensamt e-handelslager. Samtidigt kommer vi att kunna erbjuda bättre service till kund, säger Anders Svensson, vd för ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

Kan få 500 anställda på sikt

När lagret öppnar kommer mellan 100 och 150 anställda att arbeta där, men på sikt kan personalstyrkan enligt Ica komma att växa till 500 personer.

De kommer bland annat att arbeta med att köra ut kundernas e-handelsleveranser.

- Leverans kommer att utföras av ICA:s egen personal i anpassade leveransfordon för att säkerställa leveranskvalité och obruten kylkedja hela vägen till kund, säger Anders Svensson.

Det nya Ica-lagret beräknas stå färdigt i slutet av 2020.

Annons