Helsingborg satsar på att bli Sveriges e-handelsstad

Sundets pärla tar upp kampen med bland annat Borås och Kalmar om att få rollen som landets e-handelscentrum.

Ingen kan väl ha missat att årets första Emeet ägde rum i Helsingborg och nu tänker staden visa framfötterna ännu mer när det kommer till e-handel. I dag meddelar nämligen stadens styrande politiker att Helsingborg ska bli landets e-handelsstad.

Planen är att utnyttja stadens logistiskt sett lämpliga läge och den kunskap som redan finns i staden för att Helsingborg ska ta "en ledande roll" inom e-handel.

Annons

- Det här är en unik möjlighet för Helsingborg att nischa sig och sticka ut i den allt tuffare konkurrensen. Genom att ta tillvara på och utveckla den kunskap som redan finns inom näringslivet finns det goda förutsättningar för Helsingborg att ta en stark position inom e-handel, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

"Ska koppla ihop branschens aktörer"

Det här är inte första gången en svensk stad gör anspråk på att titulera sig själv som Sveriges e-handelsstad. Liknande idéer har tidigare presenterats i bland annat Borås och Kalmar.

Men det är inget som avskräcker i Helsingborg, som utsågs till årets IT-kommun 2015. Stadens politiska ledning lyfter särskilt fram att Helsingborg har landets första e-handelspark och fler e-handlare än jämförbara kommuner som särskilt tunga fördelar. Dessutom bedrivs forskning inom handelsområdet på Campus Helsingborg.

- Helsingborg ska vara platsen som utmärker sig genom den senaste utvecklingen, innovationerna och spetskompetensen på området e-handel och därmed vara en självklar plats för aktörer och entreprenörer som är verksamma i branschen. Från stadens sida ska vi bland annat fokusera på att koppla ihop branschens aktörer samt driva på för fler utbildningar på olika nivåer inom området, säger Peter Danielsson (M).

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!