Hemmakvälls stora plan: Hemkört till hela Sverige

E-handel är viktigt när man har Sveriges lataste kunder.

Ett nytt samarbete ska göra det möjligt att beställa godis direkt hem till dörren. Hemmakväll lanserar nämligen sin godisbutik hos matbeställningstjänsten Onlinepizza. Du ska alltså kunna få hem en godispåse lika enkelt som du idag beställer hemleverans av till exempel pizza.

- Initialt testar vi konceptet i Västerås och Norrköping. Allt måste fungera perfekt. Därefter har vi ambitionen att erbjuda hemleverans genom hela butiksnätet i Sverige, säger Dennis Dahlberg, affärsområdeschef på Hemmakväll, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

"Tillgänglighet en del av vårt DNA"

Hemmakväll har runt 70 butiker över hela landet och cirka 700 medarbetare. Expansionsplanen är samtidigt stark och innan påsk ska man öppna butiker på ytterligare fem lägen. Företaget tror att deras kundbas är redo för att beställa godis på nätet för hemleverans.

- Om man har en kundklubb med cirka 800 000 medlemmar som definieras som ”Sveriges lataste kundklubb” har man ett stort ansvar. Och eftersom ”god” tillgänglighet är en del av vårt DNA känns det självklart att vi ska ha hemleverans, säger Dennis Dahlberg.

59 kronor i frakt

Tekniskt fungerar det som så att Hemmakväll i Västerås och Nörrköping har lagts till som restauranger i Onlinepizza. Företaget erbjuder sedan färdiga godisburkar, alltså inget lösplock, tillsammans med olika snacks, läsk och choklad. Utkörningspriset ligger på 59 kronor när vi undersöker tjänsten i Västerås och leveransen sker samma dag.

- Vi måste alltid vara relevanta för våra kunder och aldrig göra avkall på vare sig upplevelse, sortiment eller tillgänglighet. Den nya tjänsten är ett nytt led i vårt kontinuerliga arbete kring helhetsupplevelsen, säger Dennis Dahlberg.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!