Hennes e-handel når hela världen – slår nu 19 miljoner

Lägger ett investeringsår till handlingarna.

E-handelsföretaget ImseVimse, vars sortiment omfattar textilprodukter som ska vara både slitstarka och miljövänliga, har lagt ett intensivt verksamhetsår till handlingarna. I somras hann företaget bland annat med att få besök av EU- och handelsminister Ann Linde, som ville träffa företaget för att prata om e-handel och export.

LÄS ÄVEN: Minister besökte e-handlare i Visby - ska få fart på exporten

Annons

Och att export var huvudtemat för besöket faller sig helt rimligt om man tittar närmare på ImseVimses boslut för verksamhetsåret som tog slut den 31 augusti 2018. I det framgår det nämligen att det gotländska bolaget säljer över hela världen samt "har engagemang i" 50 länder.

Resultatet sjönk till följd av investeringar

Det resulterade i att omsättningen för året steg till drygt 19,6 miljoner kronor från fjolårets 17,4 miljoner. Samtidigt ska dock företagets resultat ha mer än halverats från drygt 632 000 till knappt 258 500 kronor.

- Företaget har under 2017/18 haft ett invvesteringsår som resulterat i utbyggnad av e-handelsaffären, struktursatsningar på utvalda marknader, ett helt nytt kommunikationskoncept och ett större hållbarhetsprojekt och mycket mer. Detta har sammantaget gjort att vi landat med en tillväxt på 13 procent och en ökning av bruttovinsten enligt den plan vi satte i början av året, skriver företaget i sitt bokslut.

LÄS ÄVEN: Ordning och reda när ImseVimse blir med e-handel

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!