Hett tips: Fidget spinnern nästa hoverboard?

Starkt intresse på nätet för vad som beskrivs som vårens hetaste pryl.

En liten leksak som får barn och vuxna att göra sig kvitt stress och nervositet. Så beskrivs den så kallade “Fidget spinnern”, som på kort tid vunnit mark inte minst i USA. Nu har den också kommit till Sverige, och enligt ett pressmeddelande från Tradera tar den lilla plastprylen just nu skolgårdar, universitet och arbetsplatser med storm.

- Nu trendar ”Fidget Spinnern” på Tradera som den enskilt mest eftersökta produkten på sajten sedan några dagar tillbaka, skriver företaget.

Annons

Fidget spinnern är lätt att använda - man snurrar helt enkelt den mellan exempelvis pekfingret och tummen. Trots sin enkelhet sägs den till exempel kunna hjälpa elever med behov av särskilda insatser.

Slår 50 år gammalt rekord

Av Tradera jämförs den nya plastprylen med trender som Tamagotchin och Pokémonkorten, så e-handlare som inte vill missa hajpen gör förmodligen klokt i att hoppa på Fidget Spinner-tåget omedelbart.

I en artikel i New York Post berättar företaget Almar Sales Co, som säljer Fidget Spinners till stora återförsäljare som Walmart och Toys R’ Us, att de tror att trenden kan försvinna lika fort som den dök upp. Men just nu går de åt som smör i solsken.

- För tillfället är den troligen den mest sålda leksaken under vår 50-åriga historia, säger vice VD:n Allen Ashkenazie till tidningen.

LÄS ÄVEN: Köpfest hos CoolStuff när Pokémon Go tar över Sverige

Annons