Hollywoodfru i bråk med Partykungen

Gunilla Persson, från TV3:s Hollywoodfruar, kräver rättigheterna till den bild som använts till en Gunillamask som sålts hos Partykungen.

I Partykungens sortiment finns flera så kallade kändismasker, med bilder på kända personers ansikte. Bland annat kan den partysugne onlineshopparen köpa hem masker föreställande Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt, Maria Montazzami, och Jimmie Åkesson från företaget sajt. Den sistnämnde har på Facebook uttryckt entusiasm över möjligheten att klä ut sig till sig själv.

-Mitt i allt elände hittade vi den här. Perfekt för nästa maskerad, skriver SD-ledaren på sin Facebooksida bredvid en bild på masken.

Annons

Men enligt Expressen är alla inte lika förtjusta.

Hollywoodfrun Gunilla Persson hävdar enligt tidningen att hon äger rättigheterna till bilden som använts till hennes mask, och hon vill därför ha betalt för alla masker som säljs. Hon ska därför planera att ta till rättsliga åtgärder mot Partykungen.

– Det är min bild. De måste stoppas. De måste åtalas. Vad säger lagen i Sverige? Är det laglöst land eller? De ser vinstsyfte i det här. De är tjuvar. De måste kontakta mig och min advokat nu snarast, säger Gunilla Persson till Expressen.

Utesluter inte samarbete

Joel Svensson, VD för Partykungen, verkar dock ta det hela med ro.

- Vi har köpt masken från Butterick's Leco AB. Generellt litar vi på att våra inhemska leverantörer har koll på vad de får sälja och inte men misstänker vi något annat göra vi självklart egna kontroller. Tyvärr hade vi inga misstankar mot Butterick's och deras pappmasker vilket gjorde att de lades ut till försäljning utan att vi kontrollerat vem som hade rättigheterna till bilderna.

Hur ser du på att Gunilla Persson är missnöjd med masken ni säljer?

- Om det är så som Gunilla påstår att det är en bild hon själv har tagit och äger rättigheterna till så har jag full förståelse för hennes reaktion.

Enligt Expressen planerar nu Gunilla Persson att tillverka sina egna masker. Och Joel Svensson uppger i ett mail till Ehandel.se att han har varit i kontakt med Gunilla Persson för att diskutera ett samarbete. För i samband med det inträffade blev det plötsligt lite populärare i Sverige att klä ut sig till en kändis.

Annons

- Då vi tog ner Gunillas mask från sajten så har vi tyvärr inte sålt några fler av hennes masker, men vi har sett att dessa besökare visat intresse för andra pappmasker vars försäljning ökat något under perioden, säger Joel Svensson.

Annons