Hon är en av Sveriges mest lovande unga företagare

Har nu fått pausa webbshoppen efter många beställningar.

När Emmelie Syréhn för något år sedan öppnade sin e-handel där hon säljer sina egentillverkade barnkläder, var det en dröm som gick i uppfyllelse.

- Jag visste tidigt att jag ville jobba kreativt och med att designa saker, men det var inte förrän jag fick egna barn som jag kom på att det var barnkläder jag kulle satsa på, berättar hon för Ehandel.se.

Annons

Vännerna ville köpa hennes barnkläder

Hon började sy grejer till sina egna barn och snart stod vänner och bekanta på kö för att få köpa liknande alster till sina egna småttingar.

Hösten 2016 slog hon till slut upp portarna till e-handeln Mini With Friends, där hon alltså säljer barnkläder av det egna märket med samma namn. Och i förra veckan uppmärksammades hon för första gången för sitt företagande. Och det är inte vilken uppmärksamhet som helst.

Utmärkelse gav trafik till sajten

Tidningen Företagaren, som drivs av organisationen Företagarna, har nämligen utsett henne till en av Sveriges 103 mest lovande unga företagare. Med sina 26 år kvalar hon in i målgruppen för utmärkelsen, som är företagare under 30 år, och hon var en av tre unga företagare som uppmärksammades från Jönköpings län.

- Ett klädmärke som, via webbshop, säljer egendesignade, ekologiska barnkläder och accessoarer tillverkade för hand, lyder tidningens beskrivning av Emmelie Syréhns verksamhet.

Själv blev Emmelie Syréhn förvånad av utmärkelsen.

- Jag blev lite chockad över att jag var med, men det är jätteroligt. Trafiken på sajten ökade ganska ordentligt dagarna efter, säger hon.

Fick för många beställningar

Något större resultat i försäljningen har det hela inte gett ännu, men affärerna går ändå så pass bra att Emmelie Syréhn har svårt att hinna med allt fullt ut. Nyligen meddelade hon kunderna att webbshoppen tillfälligt inte tar emot fler beställningar, då hon i nuläget inte hinner med att tillverka produkterna i den takt som kunderna beställer.

- Jag har ett annat jobb vid sidan av detta och vill gärna ha lite semester i sommar också. Jag har lite för mycket att göra nu på en gång och det finns en gräns för hur mycket man hinner med, säger hon.

Annons

Annons