Hon sparkades från Macy’s – köpte egen e-handel

"Jag bestämde mig för att gå till botten med vad som orsakade att jag förlorade mitt jobb och göra det på mitt sätt".

Jennifer Richter var en av de 10 000 personer som i höstas fick gå från butikskedjan Macy’s. Trots att e-handeln går bra, har kedjan under en längre tid haft svårigheter med att få de fysiska butikerna att löna sig. Som en följd av det har många butiker fått stänga igen.

En av dem var den butik där amerikanskan Jennifer Richter jobbat sedan 2015. När hon i Januari i år fick beskedet att hon var en av dem som skulle få sluta, började hon söka andra jobb, enligt vad hon berättat för NBC News.

Annons

Fick inget jobb trots 20 års erfarenhet

Med 20 års erfarenhet av att jobba med butiksförsäljning trodde Jennifer Richter att hon ganska enkelt skulle få ett nytt jobb, men så blev inte fallet.

- Det är helt galet det som pågår inom försäljningsbranschen. Det har varit en kamp. Jag har varit på många, många intervjuer. Inget gav något.

Köpte in sig i nätbutik

Så istället bestämde hon sig för att följa utvecklingen och istället själv börja jobba med e-handel. Hon köpte in sig i en mindre nätbutik som sålde kläder och köper nu in kläder från klädmärket Agnes & Dora.

För att driva mer trafik till webbshoppen började hon också jobba med sociala kanaler såsom Youtube och Instagram.

Mer tid för familjen

Nu jobbar hon hemifrån, bestämmer själv sina arbetstider och kan spendera mer tid med familjen, enligt NBC News. Själv menar Jennifer Richter att hon nu vänt problemet med sjunkande butikshandel som följd av den ökande e-handeln till sin fördel.

- Jag bestämde mig för att gå till botten med vad som orsakade att jag förlorade mitt jobb och göra det på mitt sätt, konstaterar hon.

Annons