Hon tar över efter Niklas Jarl – ”grunden har lagts för tillväxt”

Tio månader av positivt resultat.

E-handlaren Bemz, som säljer tillbehör till IKEA-möbler, har den senaste tiden jobbat för att ställa om till en lönsam tillväxt. Detta under ledning av Niklas Jarl, som tog över rodret i maj 2017.

LÄS ÄVEN: Niklas Jarl: "Fokus har legat på att ställa om till lönsam tillväxt"

Annons

Nu meddelar företaget att man byter vd igen.

- Bemz har haft det lite tyngre några år men är nu hyggligt städat. Verdane är inne som delägare och med ny vd kommer det att hända en del, skriver företagets presskontakt i ett mejl till redaktionen.

"Har precis vad vi sökt"

Anneli Kansbod, tidigare affärsområdeschef på Gymgrossisten, har utsetts till ny vd för e-handelsföretaget.

- Vi är glada att ytterligare stärka vårt fokus på e-handel och lönsam tillväxt. Anneli har precis vad vi sökt för att ta Bemz till nästa steg, säger Bemz ordförande Jerker Adeberg i ett pressmeddelande.

Utöver sitt gig på Gymgrossisten så har Anneli Kansbod varit vd för Studentkortet, affärsutvecklingschef på Metro, produktdirektör på Mr Green och haft olika roller inom marknad och produktledning på Tele2.

- Bemz ligger helt rätt positionerat i en global värld med hållbarhet och skräddarsydda lösningar som två av de starkaste trenderna. Jag ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans med övrig ledning och personal, säger Anneli Kansbod.

"En mycket intensiv period"

Bemz avslöjar att företaget under de senaste tio månaderna visat ett positivt rörelseresultat under varje månad. Omsättningen ligger nu på 80 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 63 miljoner 2017.

- Bolaget är inne i en mycket intensiv period där grunden för tillväxten lagts, bland annat med en ny e-handelsplattform som kommer att lanseras under sommaren. Samtidigt ökar vi ambitionerna för effektivare och bättre kundupplevelse, nya produkter och att uppnå ett positiv ebit-resultat i bolaget, säger Anneli Kansbod.

Annons

Ehandel.se kan avslöja att Niklas Jarl kommer att gå vidare till ett VD-uppdrag i ett annat bolag. 

- Det stämmer att jag har valt att lämna Bemz efter två år och en lyckad turnaround, där vi växt med 50 procent i omsättning med ett förbättrat rörelseresultatet om 8 miljoner kronor. Anledningen är att jag har valt att hoppa på en annan spännande utmaning som delägare och vd i ett snabbväxande e-handelsbolag i en annan vertikal, skriver han i en kommentar till redaktionen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!