Hotbild mot kundernas gods – PostNord rekryterar polis

Jessica Nyström har jobbat med grov organiserad brottslighet hos Polisen i Stockholm - nu ska hon förbättra PostNords säkerhetsarbete.

PostNord har den senaste tiden märkt av vad logistikföretaget beskriver som “en ökad hotbild mot kundernas gods”, och tänker nu ta i med hårdhandskarna för att ge de kriminella en match. Och hur gör man det på bästa sätt? Jo, genom att anställa en polis, resonerade PostNord.

Nu meddelar företaget att Jessica Nyström har fått jobb på PostNord. Hon kommer närmast från en tjänst som utredande polis på sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet vid Polismyndigheten i Stockholms län.

Annons
Annons

"Kommer finna förbättringspotential" 

På sitt nya jobb blir hon chef för PostNords utredningar, som uppges ha blivit fler i takt med att det kontantlösa samhället breder ut sig. Då ökar nämligen intresset för att ge sig på värdefullt gods, enligt PostNord.

- Jag är väldigt nöjd med att vi funnit en så kompetent och drivande resurs som Jessica till vår enhet. Förutom Jessicas polisiära bakgrund kommer hon med sin erfarenhet att kunna se på vår verksamhet med en utomståendes ögon och säkerligen finna förbättringspotential, säger Alexis Larsson, PostNords chef för säkerhet och reklamationer, i ett pressmeddelande.

"Ska ständigt ligga steget före"

Jessica Nyström ser enligt pressmeddelandet fram emot att bli en del av “Sveriges bästa säkerhetsavdelning”.

- Utmaningarna är många, särskilt i takt med att e-handeln ökar. Det innebär i sin tur att vi som säkerhetsavdelning hela tiden måste bli vassare. Kunderna har en förväntan på att deras gods kommer fram säkert och när tjuvarna utvecklar sina angreppssätt ska vi ständigt ligga steget före, säger hon.

I PostNords arbete med att skydda gods från personer med oärligt uppsåt, ingår det bland annat att chaufförerna bär personlarm och inte hanterar kontanter.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!