Hundratals offer för virusmail med falsk avsändare PostNord

Hundratals personer har hört av sig till PostNords kundtjänst med förfrågningar om ett mystiskt virusmail som felaktigt uppges komma från företaget. Nu uppmanar PostNord till försiktighet.

I mailet, som alltså inte är från PostNord, står det bland annat att mottagaren har ett paket att hämta ut och att om det inte hämtas inom tjugo arbetsdagar kommer PostNord att ta ut en avgift på 60 kronor per dag. Flera mottagare ska ha öppnat mailet och på så sätt drabbats av ett virus.

- Mailet är ganska dåligt skrivet så jag tycker att man borde förstå att det är något konstigt, säger Anne Jiremar, pressekreterare på PostNord.

Annons
Annons

Uppmanar att radera direkt

Företaget har efter larmet om virusmailet lagt upp ett meddelande på sin hemsida där de uppmanar människor som tagit emot meddelandet att inte klicka på några länkar, utan istället radera det direkt.

- Ett generellt råd är att vara misstänksam mot sådana här mail, särskilt när man vet med sig att man inte har beställt något. Jag tycker att det borde vara allmänt känt att man inte klickar på länkar i mail som har en så oproffsig form, men tydligen inte. Här ser man hur viktigt det är att folk lär sig, säger Anne Jiremar.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!