Hundratusentals paketskåp placeras ut i ny jättesatsning

Många ska installeras innan året är slut.

Nu kommer nästa stora nyhet gällande de så kallade paketskåpen, som tar emot e-handelspaketen när kunderna inte är hemma. Häromdagen kunde vi berätta att den svenska operatören Instabox fått in nya miljoner för att placera ut många fler paketskåp över vårt avlånga land.

På andra sidan Atlanten har Amazon storslagna planer kring sina paketskåp. Vanligtvis brukar vi se dem i olika butiker och i Amazons välkända gula färg. Denna gång har man dock gjort dem mer anonyma i ett försök att få in dem i hyreshus över hela USA.

Annons

Över 850 000 fastigheter

En plan som verkar gå lysande. Enligt Wall Street Journal har e-handlaren nämligen skrivit på avtal med flera av de stora hyresvärdarna i USA. Totalt ska det handla om över 850 000 byggnader som kan få dessa nya paketskåp. Amazon är redan nu på väg att ställa ut skåpen i tusentals lägenhetskomplex, varav många ska få skåpen installerade innan jul.

Inga månadsavgifter

Amazon kallar konceptet för Hub by Amazon och det finns en egen sajt för tjänsten, där hyresvärdar kan lägga in en intresseanmälan. Enligt Fortune ska det kosta hyresvärden mellan 10 000 och 20 000 dollar för att få ett Hub-skåp i fastigheten. Några ytterligare avgifter ska dock inte finnas.

Skåpen bär inte Amazons logotyp, utan pryds med “Hub”, vilket reflekterar att det inte bara handlar om e-handlarens egna paket. Hub by Amazon ska kunna ta emot paket från “vem som helst” och fraktbolag som FedEx, UPS och US Postal Service ska stödjas av paketskåpen.

Annons