Hyundai börjar sälja bilar på nätet – inklusive hemleverans

Några få klick, sen ska bilen vara på väg hem till dig.

Nyligen kunde vi berätta att en lagändring i Danmark gjort att Wolkswagen nu kan erbjuda de danska kunderna att köpa nya bilar på nätet. Genom att företaget lyckades få den danska regeringen att höja gränsen för hur mycket man kunde shoppa för online, öppnades möjligheten just för bilföretag att öppna e-handel.

Lanserar klicka-köp-sajt

Och nu verkar det som att fenomenet sprider sig. Nästa ut är Hyundai, som nu börjar sälja sina bilar på nätet till de brittiska kunderna.

Annons

Försäljningen sker genom företagets nya sajt, som de själva kallar för en klicka-köp-sajt. Ledorden är enkelhet och snabbhet.

- Klicka för att köpa är det snabbaste och enklaste sättet att köpa en ny Hyundai från ditt eget bekväma hem. Du kan få och jämföra offerter, konfigurera din bil, ansöka om finansiering och betala din handpenning - alltihop på nätet, skriver företaget på sin hemsida.

Fem snabba steg

I fem enkla steg köper kunden sedan sin bil och sajten är den första i Storbritannien där kunderna kan slutföra hela köpet direkt på nätet.

- Efter den framgångsrika erfarenheten med våra digitala butiker, flyttar vi nu fokus ännu närmare kunden genom att ta bort de besvär som finns när man köper bil, säger, Rebecca Hurrell, Försäljningsutvecklingschef på Hyundai i ett pressmeddelande.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!