ICA fortsätter bygga ut sin verksamhet på nätet

Dagligvarujätten Ica-gruppen ökar försäljningen under årets första kvartal, och nu fortsätter satsningen på e-handel.

Ica-gruppen släppte under morgonen sin delårsrapport för första kvartalet 2015 och kan under perioden redovisa en vinst före skatt på 686 miljoner kronor. Att jämföra med en vinst på 615 miljoner kronor motsvarande period 2014.

Omsättningen uppgick till 23 673 miljoner kronor, jämfört med 19 755 miljoner kronor ett år tidigare. Under årets första tre månader har det även hunnit med att slutföra försäljningen av Ica i Norge till Coop, samt sålt portföljbolaget Cervera.

Annons

– Inledningen på 2015 var stabil med god tillväxt i såväl försäljning som resultat i Sverige och de baltiska länderna. Att vi dessutom slutligen har stängt affären i Norge och fullt ut kan fokusera på att framgångsrikt integrera Apotek Hjärtat i ICA gruppen förstärker den positiva känslan. Vår nya struktur är nu på plats, säger Ica-gruppens vd, Per Strömberg.

50 butiker innan sommaren

Dagligvarujätten satsar som bekant också allt mer på att bygga ut sin verksamhet på nätet. Under hösten 2014 inleddes de första pilottesterna och idag använder ett 20-tal butiker sig av den nya e-handelslösningen. Till hösten väntar en större utrullning på nätet.

– Efter testlanseringen i november förra året rullar vi nu ut vårt online-erbjudande. Idag har ett 20-tal butiker valt att starta e-handel på ICAs nya plattform och vi siktar på ett 50-tal butiker innan sommaren. Utrullningen fortsätter därefter under hela året. Våra erfarenheter så här långt är positiva och flera av de butiker som nu är igång har ökat sin online-försäljning successivt även om det ännu i det stora hela är små tal. Vårt mål är att vara ledande på online för mat 2017, säger Per Strömberg.

Annons