ICA sålde för en miljard på nätet – öppnar eget e-handelslager

Manuellt lager i Stockholm först ut.

ICA Gruppen har sålt för över en miljard kronor i e-handeln hittills under 2017.

- ICA-butikernas e-handel växer i snabb takt och vi har hittills i år haft en e-handelsförsäljning på över en miljard. Vi närmar oss därmed på flera platser volymer där det är mer effektivt med centrala e-handelslager. Vi kommer att öppna e-handelslager i storstadsregionerna och först ut blir ett manuellt lager i Stockholm som vi driver själva. Exakt tidpunkt för när vi startar denna verksamhet kommer vi att återkomma om, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Omnikanal och leveranser prio under 2018

Och under 2018 ska koncernen satsa även på att utveckla e-handelserbjudandet även i resten av landet. Det kommer bland annat att sker genom att kedjan jobbar för att bli ledande inom omnikanal och leveranserbjudanden. Detta har nusatts som en av huvudprioriteringarna för ICA Gruppen under 2018.

- Prioriteringarna ska underlätta samarbete och tillvaratagande av synergier mellan olika verksamheter inom ICA Gruppen, samt bidra till att skapa tillväxt för Ica, skriver företaget.

LÄS ÄVEN: ICA Gruppen gasar på online - 179 butiker nu e-handlare

Ska satsa på automation

Andra prioriteringar inför det kommande året är att Ica är bland annat att “stärka kunderbjudandet” för Hemtex, Stärka arbetet med ett mer personaliserat CRM och nya digitala tjänster, samt att öka effektiviteten genom att satsa på automation.

Annons