ICA stärker upp laget – han ska driva digitaliseringen

"Erfarenhet av omställningar ska utveckla plattformen".

I maj redovisade ICA Gruppen sitt första kvartal. Omsättningen summerades till drygt 28 miljarder kronor, och resultatet till 813 miljoner. 

LÄS ÄVEN: ICA:s e-handel omsatte 570 miljoner på ett kvartal

Annons

Nu kommunicerar ICA Gruppen ut att de har gjort en ny rekrytering. Företaget tar in en ny Chief Strategy Officer, direktör för strategi och affärsutveckling, och den som får uppdraget är Anders Bärlund. 

I den nya rollen förväntas Anders att ansvara för en kontinuerlig utveckling av koncernens affärsstrategi som hela tiden ska vara relevant. Men ett av de mest centrala ansvarsområdena kommer att vara företagets digitalisering. I hans roll ingår CDO-funktion och innovationshubben ICAx.

Anders kommer att ingå i ICA Gruppens koncernledning och rapportera till ICA Gruppens vd. Han ska kliva in i rollen senast den 30 september. 

- Det känns väldigt motiverande och spännande att börja på ICA. ICA Gruppen har en stark position idag och är mitt i en positiv förändringsresa. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med duktiga kollegor och handlare för att fortsätta och ytterligare utveckla den resan, säger Anders Bärlund i ett pressmeddelande.

Senast var Anders på McKinsey där han har arbetat i 10 år. Han började sin resa på McKinsey med inriktning mot detaljhandel och konsumentvaror, efter fem år blev han ansvarig för McKinseys digitala och kommersiella detaljhandels-transformation i Asien. 2013 valdes han till delägare i företaget.

- Den koncernstruktur som vi har etablerat ger stora möjligheter för ICA Gruppen att fortsätta utveckla kunderbjudandet och skapa skalfördelar inom flera områden, säger Per Strömberg, vd på ICA Gruppen, och fortsätter:

- Med hjälp av Anders Bärlunds långa erfarenhet av omställningar inom detaljhandeln kan vi utveckla den plattformen vidare och ytterligare ta tillvara på dess möjligheter. Anders har stora insikter i hur den internationella detaljhandeln utvecklas.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!