IKEA öppnar butiker utformade för E-handel

Ikea fortsätter sin e-handelssatsning, den här gången i Kanada genom att öppna två nya upphämtningsbutiker, eller pick-up-points, i Quebec och London.

Ikea har i dagsläget tolv fullstora varuhus i Kanada, snart har man ytterligare två något mindre butiker. Eller som man valt att kalla det, pick-up-points i städerna Quebec och London (Ontario).

I butikerna som är mindre än en tiondel av ett normalt Ikea-varuhus kommer kunder att kunna hämta ut sina nätköp, köpa tilläggstjänster, e-handla på plats, samt köpa ett mindre antal av möbeljättens toppsäljare direkt över disk.

Annons

– Ambitionen är att göra IKEA mer tillgängligt för fler kanadensare. Pick-up-points gör det möjligt för IKEA att expandera snabbt på marknader som vi tror har potential, vilket resulterar i att konsumenterna har bättre tillgång till våra produkter, säger Stefan Sjöstrand, vd för IKEA Kanada.

Globalt pilottest

Det nya formatet med upphämngingsbutiker är en del av ett nytt globalt pilottest i städer där Ikea för tillfället inte har några butiker. Något som ska göra att boende i närheten av dessa inte ska behöva köra längre sträckor för att handla, eller få sina köp hemskickade.

Den svenska möbeljätten har redan tidigare provat konceptet och har i dagsläget pick-up-points i Spanien och Grekland, senare i sommar kommer man även att öppna ett i Thailand.

 

Källor: Financial PostHuffington Post

Annons