IKEA ska öppna e-handel på Nya Zeeland

Ska bli fullt tillgängligt.

Möbeljätten IKEA har den senaste tiden tagit allt fler steg mot en framtid med mer e-handel och mindre varuhus. Senast igår kunde vi läsa om att de stoppar bygget av fyra nya varuhus i Norge.

LÄS ÄVEN: IKEA skjuter upp fyra nya varuhus i Norge

Annons

Att företaget nu backar lite kring sina traditionella varuhus betyder dock inte att man slutar att expandera verksamheten. Nu meddelar IKEA att de ska öppna upp på Nya Zeeland.

- Ingka Group har en stor erfarenhet av att bedriva IKEA-verksamhet och har bland annat redan den närmast intilliggande marknaden, Australien. Vi är mycket glada över att kunna ta IKEA till Nya Zeeland. Tillsammans ska vi göra IKEA till ett hållbart, inkluderade och meningsfullt varumärke för de många människorna i Nya Zeeland, säger Jon Abrahamsson Ring, vd för Inter IKEA Systems, i ett pressmeddelande.

"Äntligen kunna möta en stor efterfrågan"

IKEA trycker numera hårt på att deras verksamhet består av varuhus, e-handel, pick-up och citynära butiker. Och e-handeln kommer givetvis att följa med in på den nya marknaden.

- Vi är mycket glada över att äntligen kunna möta en stor efterfrågan om att IKEA ska öppna i Nya Zeeland. Vi strävar efter att göra IKEA fullt tillgängligt, inklusive butik och e-handel. När vi går in på en ny marknad gör vi det med ett långsiktigt engagemang, en investering i landet, med intentionen att bygga varaktiga relationer med leverantörer, kunder och framtida medarbetare, säger Tolga Öncü, Retail Operations Manager på Ingka Group.

Möbeljätten ska idag nå 1,2 miljarder kunder på mer än 50 marknader. Verksamheten bedrivs av elva olika IKEA-franchisetagare, varav Ingka Group är en av dessa.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!