Ikano säljer hela sitt ägande i Stadium – ”ett strategiskt beslut”

"Fortsätter att fokusera på vår kärnverksamhet".

Ikano AB säljer alla sina andelar, totalt 26,8 procent, av aktierna de tidigare haft i sportkedjan Stadium. Beslutet uppges vara en följd av “strategiska beslut” och innebär att grundarna, Ulf och Bo Eklöf, återigen blir ensamma ägare av företaget. Överenskommelsen ska ha skett den 29 augusti och ska träda i kraft från och med den 1 april 2019.

Äger drygt en fjärdedel

Stadium grundades 1974 och sedan 2005 ägde Ikano drygt en femtedel av bolaget. Att dessa aktier nu säljs tillbaka till grundarna och deras familjer, uppges för Ikano Groups del innebära att de “fortsätter att fokusera på strategiskt utvalda områden inom sin kärnverksamhet”.

Annons

- Vi har tillsammans med Ikano haft en fin tillväxt och fått både mod och möjlighet att fortsätta att utvecklas. Självklart är vi enormt stolta över samarbetet och de lärdomar det gett oss men vi känner oss också tacksamma för möjligheten som vi nu har att hämta hem bolaget fullt ut och fortsätta satsa framåt. Tack vare vårt goda samarbete och likheter inom exempelvis företagskultur och den entreprenöriella andan, så fortsätter vår vänskapsrelation, Stadium Groups vd Karl Eklöf i ett pressmeddelande.

"Vänskapen består"

Han får medhåll av Lars Thorsén, som är vd för Ikano Group.

- Det har varit ett nöje att arbeta med Stadium under åren. Jag vill särskilt tacka familjen Eklöf, representerad av Ulf, Bo och Karl, för fantastiskt samarbete och affärsrelation. Våra företag delar liknande värderingar och vår vänskap kommer att bestå. Jag önskar hela Stadium-teamet det bästa för framtiden, säger han.

Mellan 2005 och 2018 ska tillväxten i Stadium ha varit totalt 70 procent och i år väntas koncernen omsätta cirka sju miljarder kronor. I våras kunde vi dock berätta att koncernen backat med 49 miljoner kronor, något de dock skulle kompensera för genom att satsa mer på e-handel.

LÄS ÄVEN: Stadium backar med 49 miljoner - möter upp mer e-handel

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!