Indiska Flipkart tar in 200 miljoner dollar

Den indiska e-handelssajten Flipkart som startats av två före detta anställda hos e-handelsgiganten Amazon, får ett rejält tillskott i kassan. Enligt rapporter i indiska medier har sajten fått in 200 miljoner dollar från befintliga ägare.

Flipkart är en av Indiens största e-handelssajter och ska i stora drag vara landets svar på Amazon. Nu tar det Bangalore-baserade företaget in 200 miljoner dollar, det samtidigt som många har börjat tvivla på om e-handeln har en framtid i landet.

– Den här affären bekräftar att e-handeln samt Flipkart är här för att stanna. Det har funnits tvivel på hur vi fungerar som organisation. Men en affär som denna bör få ett slut på den diskussionen, säger Sachin Bansal, en av grundarna och vd för Flipkart.

Annons
Annons

För Flipkarts del är detta den femte investeringsrundan och senast i augusti förra året plockade man in 150 miljoner dollar i extra kapital. Totalt har man nu tagit in 380 miljoner dollar från olika investerare. Den senaste affären sägs dock vara den enskilt största någonsin för ett indiskt e-handelsföretag.

Miljontals försändelser

Flipkarts största lokala konkurrenter är Snapdeal och Myntra men nyligen har även Amazon siktat in sig på den indiska marknaden. Den nya finansieringen kommer att användas till att investera i teknik, leveranskedjan, automatisering och i personalutveckling. Det ryktas även om att Flipkart ska satsa en del av pengarna för att utveckla sin e-boksverksamhet.

– Ett mål med finansieringsrundan är att öka vår kapacitet så att vi kan hantera miljontals försändelser om dagen. Vi kommer också att göra investeringar i vår personal, det finns ingen färdig talang i Indien. Vi kommer att satsa mycket på att skapa och att anställa den typen av kompetens, säger Flipkarts vd, Sachin Bansal.

 

Källa: TechCrunch, dna

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!