Indiskas e-handel ska växa utanför Skandinavien

"Om vi håller tempo i utvecklingen".

Just nu täcker Indiskas webbshop Sverige, Norge och Finland. Men modekedjan ska låta sin nätbutik växa utanför Skandinavien redan i år, det rapporterar Market. Bolagets e-handel växte med 50 procent under verksamhetsåret 17/18.

– Vi längtar! Vi får förfrågningar från kunder i andra länder varje vecka. Just nu är fokus på att förbättra sajten i våra befintliga länder. Om vi håller tempo i utvecklingen så är det inte omöjligt att vi kan expandera till senare delen av 2019, säger Karin Lindahl, vd på Indiska, till Market.

Annons

Under hösten rapporterade Ehandel.se att modeföretaget har gjort stora investeringar i deras e-handel, och genomgått en teknisk uppgradering. Indiska ingick då i ett samarbete med företaget SAP som skulle leverera en helt ny digital plattform, kallad SAP Commerce Cloud. Det nya samarbetet skulle ge företaget ett helhetsgrepp på allt från besökstrafiken till logistiken.

LÄS ÄVEN: Indiska i stor omnisatsning - online ska nå 25 procent

Indiska menar att e-handelssatsningen är viktig för att företaget ska kunna fortsätta växa.

– Det har varit behövligt för att vi ska vara rustade inför framtiden, men tyvärr har vi haft en hel del teknikstrul som har drabbat köpupplevelsen varför tillväxten har varit lägre under hösten. Nu är uppgraderingen äntligen klar och vi har nu förutsättningar att utveckla en fantastisk hemsida, säger Karin Lindahl.

Annons