Inet ska bli en av de största datorförsäljarna i Sverige

Efter 15 år är det nu dags för den prisbelönta datorhandlaren att ta nästa kliv.

2012 tillträde Erik Wickman sin roll som VD för datorhandlaren Inet. Under hans ledning har Inet snart dubblat omsättningen och har med jämna mellanrum fått ta emot priser för sin e-handel och kundtjänst.

Under förra året ökade försäljningen med 16 procent och 2016 ser ut att bli ett nytt rekordår. Bara i augusti månad ökade omsättningen med 26 procent jämfört med samma månad förra året.

Annons

– Fler handlar digitalt så den nya webben påverkar positivt. Vi har ökat konverteringsgraden och även snittordern har gått upp. Sedan i våras satsar vi också mer på digital marknadsföring vilket gett goda resultat för både e-handeln och butiksförsäljningen, säger Erik Wickman.

Värdefull erfarenhet i styrelsen

Men utmärkelser och tillväxt i all ära. Inet är inte nöjda med var de är idag utan siktar ännu högre. Något som stod klart i förra veckan då bolaget rekryterade Per Sigvardsson och Henrik Källén som nya styrelsemedlemmar.

Det samtidigt som Jonas Hagströmer från Investmentbolaget Creades, Inets huvudägare sedan våren 2015, tar över ordförandeklubban.

– De har kompletterande kunskaper som behövs för att vi ska fortsätta växa. Per Sigvardsson var tidigare VD för Elgiganten och Henrik Källén är tillförordnad VD för Avanza, de blir viktiga och värdefulla stöd för Inet och mig, säger Erik Wickman.

Ska bli en av de största i Sverige

Jonas Hagströmer påpekade i samband med att han gick in som ny styrelseordförande att Inet trots sina framgångar så här långt fortfarande är okänt i delar av Sverige. Något det nu ska bli ändring på och genom att öka kännedomen ska bolaget växa ytterligare.

– Även om Inet funnits i över 15 år är det nu som vi tar stora och medvetna steg mot att bli en av de största datoråterförsäljarna i Sverige. Så det är absolut en ny resa som tar vid, Inet är en spelare att räkna med i framtiden, säger Erik Wickman.

Annons