Inet storsatsar på fysiska butiker och Stockholm

Barkarby handelsområde i Stockholm verkar vara platsen man ska etablera sin fysiska butik som e-handlare. Lekmer, Webhallen och Skånska Byggvaror har sedan tidigare slått upp en fysisk filial där och nu är det Inets tur.

Den prisade nätbutiken och multikanalhandlaren Inet meddelar att man expanderar fysiskt. Datorbutiken ska nu slå upp sin sjätte butik och platsen är Barkarby Handelsplats i Stockholm. Butiksöppningen ska ske i april i år.

– Vi ser enorm potential i Stockholmsområdet. Med ytterligare en butik kommer vi dels att öka försäljningen online såväl som i butikerna, och dels vidareutveckla vårt varumärke, säger Inets försäljningschef Peter Kumlin.

Annons

Mycket expansiv fas

Inet har redan idag en butik vid Hötorget i Stockholm och nu slår man alltså upp portarna till ytterligare en i huvudstaden.

– Barkarby Gate blir ett perfekt komplement till vår nuvarande butik på Sveavägen i centrala Stockholm. Vi kommer inom kort att börja rekrytera nya butikmedsarbetare, initialt kommer vi att sysselsätta uppemot sex heltidsanställda och ungefär lika många timanställda, säger Peter Kumlin.

Det var två år sedan Inet öppnade en ny butik som då såg dagens ljus i Malmö. Nu säger man sig dock vara inne i en "väldigt expansiv fas" och man sneglar redan på ett tredje läge i Stockholm. Målet sägs vara 20 butiker över hela landet före 2022.

 

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!