Insamlingen nådde målet: ”Allt avgjordes på nyårsafton”

Under slutet av december har e-handlarna samlat in över 250 000 kronor som ska skänkas till Läkare utan gränser.

Det var strax före jul som Svensk e-handels julinsamling till Läkare utan gränser lades upp på organisationens hemsida.

Insamlingen skulle pågå under slutet av december och målet var att nå 250 000 kronor, en summa som dessutom skulle dubblas av fastighetsmiljardären Roger Akelius som i förväg lovat att matcha det belopp som Läkare utan gränser fick in under december.

Annons

Twitteruppmaning fick effekt

När vi skrev om insamlingen den 27 december hade dock "endast" 136 000 kronor kommit in till insamlingen, och så sent som på nyårsafton såg det ut som att insamlingen skulle snubbla på mållinjen eftersom det fortfarande fattades ett antal tusenlappar för att nå den önskade summan.

- Vi är uppe i 228 700 kr. Hjälp oss nå 250 000, sista chansen idag! skrev Sara Wimmercranz, en av givarna, på Twitter under förra årets sista dag.

Uppmaningen verkar ha gjort susen för kort senare stod det klart att målet var nått, och i skrivande stund har insamlingen fått in 251 700 kronor som ska gå till Läkare utan gränsers arbete runt om i världen.

- Allt avgjordes på nyårsafton och jag tycker att det här visar på kraften i att sätta upp ett mål för då blir det att man har en gemensam kamp för att nå det, säger Fredrik Norberg på Fyndiq, som var den som lade upp insamlingen på nätet.

Hoppas på årlig repris

Kampanjen kommer nu att avslutas för den här gången, och pengarna har redan satts in på Läkare utan gränsers konto. Fredrik Norberg hoppas dock att projektet får en fortsättning nästa år. 

- Med pengarna som Roger Akelius lägger till så är det ändå en halv miljon vi har dragit ihop tillsammans. Det hade varit skithäftigt om det här blev en årlig grej som vi e-handlare kunde göra tillsammans, säger han.

Totalt har 55 gåvor kommit in till Svensk e-handels julinsamling.

Annons
Annons