Instagrams kopia av Snapchat nu större än konkurrenten

200 miljoner dagliga användare.

Facebook erbjöd först en miljard dollar för Snapchat och sedan tre miljarder, enligt källor till Wall Street Journal. Snapchat-grundarna Evan Spiegel och Bobby Murphy tog dock inte pengarna. Facebook har även försökt kopiera Snapchat med olika nya appar som de skapat. Allt har i princip misslyckats.

Nu kan dock Mark Zuckerbergs Facebook ha funnit lösningen. Som de flesta förmodligen minns så valde Facebook förra året att helt enkelt kopiera hela Snapchat, något de försökt innan men då i nya appar. Denna gång kopierade de Snapchat och tryckte in det i den mobila appen Instagram, som Facebook också äger.

Annons

Fler dagliga användare än Snapchat

Detta ser ut att ha varit ett genidrag. Enligt Business Insider har nämligen Instagram Stories, namnet på Snapchat-delen i appen, fler dagliga användare än Snapchat. Business Insider har dock räknat med att Snapchats tillväxt varit i linje med tidigare utveckling.

Instagrams siffror är dock officiella och deras Stories-avdelning nyttjas nu av över 200 miljoner användare varje dag. Snapchats dagliga användare låg i slutet av förra året på över 160 miljoner.

Stories nu i alla Facebooks appar

Facebooks Snapchat-klon “Stories” har sedan Instagram införde den i augusti förra året även lagts in i Facebooks alla andra appar. Det kan låta något desperat men samtidigt rapporteras det att Snapchats tillväxt har saktat in sedan kopierandet började.

Hur det faktiskt har gått för Snapchat sedan Facebook startade krig med dem får vi veta den 10 maj när Snapchat släpper sin kvartalsrapport.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!