Idag gjorde Footway sin debut på börsen

Tidigare idag gjorde e-handelsbolaget Footway sitt intåg på First North, någon tjurrusning har det dock inte varit tal om än så länge.

Tidigare i somras berättade Footway om sina planer på att noteras på First North. I en nyemission av preferensaktier försökte man få in 80 miljoner kronor men intresset för skohandlaren visade sig vara svalare än väntat då endast endast aktier för 55 miljoner tecknades.

– Nyemissionen på 55 miljoner kronor är lägre än estimerat, men givet omständigheterna på finansmarknaden just nu är det en stor framgång, kommenterade Daniel Mühlbach, Footways VD det hela då.

Annons

Säljer inte slut i förtid

Footways preferensaktie ger en kvartalsvis utdelning på 2 kronor vilket innebär 8 procents direktavkastning och i morse gjorde Footway entré på Firts North. Intresset har än så länge varit ganska svalt och vid klockan 13.00 hade aktier till ett värde av strax över 37 000 kronor bytt ägare. Kapitaltillskottet har man tidigare meddelat skall gå till större inköp så att man inte säljer slut i förtid.

– Listningen ökar tillgängligheten till, och därmed också intresset för, Footway som bolag. Det är dessutom en viktig milstolpe i Footways resa, en resa som precis bara har börjat. Jag ser fram emot att bygga Footway vidare tillsammans med våra nya aktieägare, teamet och naturligtvis våra kunder, säger Daniel Mühlbach.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!