Investerar en miljard kronor i nytt skånskt e-handelslager

Uppskattad yta: 200 000 kvadratmeter.

Planerna på en utbyggnad av e-handelsklustret E-City fortskrider. Häromveckan kunde vi berätta att kommunen hade sagt ja till att påbörja planarbetet för den nya lagerbyggnaden, och nu meddelar byggherren Queenswalls moderbolag Catena att företaget köper upp den aktuella marken.

LÄS ÄVEN: Trots kritikstormen - nya planer på att bygga ut E-City

Annons
Annons

"Öppnar upp helt nya möjligheter"

Det handlar om 600 000 kvadratmeter mark precis intill den befintliga delen av E-City, där bland andra Boozt har sitt lager. Catenas plan är att bygga en 200 000 kvadratmeter stor logistikanläggning på den nya tomten. På sikt väntas projektet innebära en investering på en miljard kronor, meddelar Catena.

- Med E-City sätter vi Ängelholm på kartan som ett centrum för e-handelslogistik. Vår vision är ett hållbart företagskluster som öppnar upp helt nya möjligheter och erbjuder stora samordningsvinster för aktörer inom digital handel, säger Catenas vd Benny Thögersen i en kommentar.

Projektet med E-City kantades under flera års tid av överklaganden och negativa besked från olika instanser, men det är alltså inget som avskräcker Catena inför den kommande satsningen. Bolaget ser framför sig att det nya bygget är en del av en långsiktig plan för området.

Vill se långsiktig satsning

Om allt går som tänkt, räknar Catena med att planarbetet kan vara avklarat om ungefär två år.

- Catenas ambition är att genom hållbara lösningar och smarta samordningseffekter för framtidens handel vidareutveckla e-handelsklustret E-City Engelholm. Det sker framför allt genom en sammanhållen och långsiktig planering för området som ger möjligheter för kunder att dela driftslösningar, service och transporter. Att sträva efter minsta möjliga miljöpåverkan är en viktig utgångspunkt, helhetsgreppet avspeglas även i en genomtänkt arkitektur för området, sammanfattar Catena.

Catenas förvärv av marken i Ängelholms kommun uppges ha ett fastighetsvärde av 42,5 miljoner kronor. Affären är villkorad med att Catena får tillstånd av berörda myndigheter att köpa marken.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!