JS Energi höjer tempot – lanserar ny e-handel för begagnat

Satsar på återvinning.

E-handlaren JS Energi, som snabbt nådde framgång på nätet genom att sälja reservdelar till värmepumpar, öppnar nu en helt ny e-handelssajt. I slutet av förra året så lanserade företaget en ny sajt som skulle bjuda kunderna på content relaterat till värmepumpar, till exempel manualer.

LÄS ÄVEN: E-handlaren som storsatsar på content med ny sajt

Annons
Annons

Nu handlar det dock återigen om e-handel och den nya satsningen har fått namnet JS Energi Eco, med sajten jsenergieco.com. Den nya nätbutiken ska sälja begagnade reservdelar till värmepumpar.

"Länge letat efter en lösning"

Enligt företaget så håller nämligen dagens värmepumpar mycket längre än den tid som tillverkarna måste tillhandahålla reservdelar. Och många konsumenter får idag byta ut sina värmepumpar bara för att någon enklare del är sönder.

- Dagligen får vi frågor om begagnade reservdelar till värmepumpar. Det kan vara hunden som har ätit upp fjärrkontrollen eller en plastbit som gått sönder när man har bytt filter. Vi har länge letat efter en lösning för dessa kunder, säger JS Energis vd Peter Borgman, och fortsätter:

- Vi har nu byggt en refurbishprocess och lanserat en ny e-handel där vi kan sälja dessa typer av reservdelar. Vi kommer endast att sälja reservdelar som är av en enklare karaktär och som vi kan funktionstesta innan de tas in i sortiment, som till exempel fjärrkontroller och plastdetaljer.

Multispråk och multivaluta

Peter Borgman berättar dock att de inte kommer att sälja begagnade reservdelar om det finns nya som de kan leverera istället, då nya sägs säkerställa livslängden betydligt bättre.

- Vårt mål är att förlänga livslängden på värmeanläggningen och säkerställa att man kan göra kontrollerade utbyten när tiden är kommen, säger Peter Borgman.

Den nya e-handeln släpps på flera språk och med flera valutor och ska vara byggd på plattformen Quickbutik.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!