JS Energi kliver in i Danmark och miljonsatsar i eget lager

E-handlaren, som säljer reservdelar till värmesystem, kompletterar dropshipping med ett eget lager och lanserar dansk sajt.

I april 2015 lanserade Fredrik Stoltz och Peter Borgman JS Energi Service. En e-handel som specialiserat sig på reservdelar till värmesystem som fastighetsvärmepumpar och varmvattenberedare.

Innan året var till ända hade försäljningen kommit upp i 1,4 miljoner kronor och i år siktar bolaget på en omsättning runt fyra till fem miljoner. Något som delvis ska ske med hjälp av en expansion i Danmark där företaget haft flera kunder sedan tidigare, trots att man fram tills nu inte haft en e-handelslösning på plats.

Annons

– En helt ny plattform byggd på Magento lanserades nyligen och den pilottestades på den danska marknaden. Utmaningarna var många och det var lite stökigt i starten men nu har vi en plattform på plats i Danmark, säger Fredrik Stoltz.

Mer kontroll och nöjda kunder

Med en ny dansk plattform på plats kommer JS Energi Service att kunna bearbeta den danska marknaden på ett helt nytt sätt, samtidigt gör man en miljonsatsning i ett eget lager.

– Det stod klart ganska fort att en investering av eget lager kommer att krävas för att kunna hålla den höga servicegrad som en ägare av ett värmesystem har behov av vid problem, säger Fredrik Stoltz.

Investeringen av det nya lagret sker med egenfinansierade medel och det Helsingborgsbaserade företaget tror att det nya lagret kommer att bli ett perfekt komplement till den dropshipping-modell som används i dagsläget.

– Detta ger oss möjligheten att behålla full kontroll över verksamheten samt följa den strategiska plan som är viktig för bolagets framtid, samt att fortsätta bibehålla en hög kundnöjdhet, säger Fredrik Stoltz.

Annons