Jätten Bygghemma köper upp heminredningsbutik på nätet

"Förstärker vår position inom heminredning och möbler".

Bygghemma Group, som står bakom nätbutiker som Bygghemma, Trademax, Chilli och Furniturebox, lägger nu vantarna på ytterligare en nätbutik. E-handelskoncernen meddelar nämligen att man förvärvat LampGallerian.se.

- Vi är mycket glada och stolta över att genom vårt förvärv av LampGallerian.se ytterligare förstärka vår position inom den snabbt växande marknaden för heminredning och möbler i Norden. Genom förvärvet av LampGallerian.se har vi knutit till oss en specialist med ett ledande sortiment som på ett imponerande sätt har utvecklat en mycket stark ställning inom sin nisch under de senaste åren, säger Bygghemmas tillförordnade vd Martin Edblad i ett pressmeddelande.

Annons

Omsätter 40 miljoner kronor

Bygghemma köper 51 procent av aktierna i LampGallerian Växjö AB men har option på att förvärva resterande 49 procent inom 3-4 år. Kenth Croona, vd och grundare av LampGallerian.se, säger följande om förvärvet:

- Vi är mycket glada över att ha blivit en del av Bygghemma Group. Vi ser genom den här affären stora möjligheter att kunna accelerera vår utveckling och tillväxt, både genom att ytterligare utöka vårt ledande sortiment och genom geografisk expansion, utifrån Bygghemma Groups nordiska plattform.

LampGallerian omsatte drygt 40 miljoner kronor förra året med ett rörelseresultat på cirka 4 miljoner. I Ehandel.se:s lista över Sveriges snabbast växande e-handlare, som publicerades förra året, kom LampGallerian.se på plats 15, med en tillväxt på 262 procent.

LÄS ÄVEN: De 50 e-handlarna som växer snabbast

Kenth Croona kommer att kvarstå som vd och verksamheten kommer att drivas och expanderas från Växjö, meddelar Bygghemma-gruppen.

Annons