Jätten ökade med 27,5% – slog 620 miljarder kronor

Teknikinvesteringar bär frukt.

JD.com är vid sidan av Alibaba ett av Kinas ledande e-handelsbolag. Företaget brukar rapportera omsättning i mångmiljardklassen, och 2018 blev inget undantag. För helåret kom företaget upp i en omsättning på 462 miljarder yuan, vilket motsvarar nära 621 miljarder svenska kronor.

Precis som hos Zalando, som kom med sina siffror för 2018 under gårdagen, blev det fjärde kvartalet starkt hos JD.com, vilket bland annat ska ha att göra med en lyckad Singles Day.

Annons

LÄS ÄVEN: Starkt Q4 tog Zalando till 57 miljarder

Omsatte 186 miljarder under Q4

Omsättningen för perioden nådde upp i 186 miljarder kronor, vilket innebar en ökning på 22,5 procent. JD:s ökning för helåret landade på 27,5 procent.

- Under det fjärde kvartalet 2018 fortsatte JD.com att leverera starkare än branschen inom våra huvudkategorier. Våra investeringar i teknologi förbättrade kundupplevelsen och möjliggjorde ökad effektivitet. I takt med att JD.com flyttar fram gränsen för retail så är vi dedikerade till att optimera våra resurser för att ge våra aktieägare värde i det långa loppet, säger Richard Liu, vd och styrelseordförande för JD.com, i ett pressmeddelande.

För helåret 2018 fick JD.com ihop ett resultat (non-GAAP EBITDA) på 5,7 miljarder yuan, eller 7,9 miljarder kronor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!