Jättens Sverigelager utsågs till Årets Logistiketablering

"Viktig för att förbättra ledtiderna i Norden".

Zalandos Nordenlager i Brunna norr om Stockholm tog hem priset Årets Logistiketablering 2018. Priset delades ut på mässan Logistik & Transport, som ägde rum i Göteborg under gårdagen.

Zalandolagret, som har en yta på 30 000 kvadratmeter, prisades bland annat för sin estetik. Juryn ansåg dessutom att vinnarlagret går i bräschen för hur framtidens e-handelslager kommer att se ut.

Annons
Annons

- Zalando är en intressant, snabbväxande spelare inom sitt segment. Bolagets etablering i Brunna är viktig för att förbättra ledtiderna i Norden och logistikläget är utmärkt. Dessutom är lösningen med lager i tre våningar ett helt nytt grepp i Sverige. Det ska bli intressant att följa deras utveckling på den nordiska marknaden, säger Hilda Hultén, chefredaktör för tidningen Intelligent Logistik, som står bakom tävlingen.

"Känns helt fantastiskt"

Priset togs emot av David Hejgaard från Zalando och Eva Sterner från NREP Logicenters.

- Det känns helt fantastiskt. Priset är ett kvitto på att de förbättringar som vi gör för våra nordiska kunder är rätt, men också ett bevis för teamet som arbetat effektivt med etableringen. Två viktiga framgångsfaktorer har varit att vi använt den senaste tekniken och självklart det geografiska läget. Vi minskar ledtiderna och möjliggör samma-dag-leveranser i storstäder som Stockholm, säger David Hejgaard, Nordenchef på Zalando, i en kommentar.

De övriga finalisterna till priset Årets Logistiketablering var Bockasjö i Hisingen, Nowaste Logistics i Helsingborg, Rusta i Norrköping och Postnord i Örebro.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!