Jeff Bezos är nu världens fjärde rikaste människa

Amazons framfart i år innebär att Jeff Bezos nettoförmögenhet nu uppgår till 58,4 miljarder dollar.

Tidigare i år klättrade Alibabas grundare Jack Ma förbi Jeff Bezos, Amazons grundare, i affärstidningen Bloombergs lista över världens rikaste personer. Ma hamnade på en 13:e plats, tre placeringar framför e-handelskollegan och rivalen Bezos. Sedan dess har det hänt en del.

Medan Alibaba haft en tuff tid på börsen, har Amazon visat upp starka kvartalsrapporter med en mer glädjande aktiekurs som följd. Något som även har kastat om i listorna över världens rikaste människor.

Annons
Annons

När affärstidningen Forbes i dagarna släppte en liknande lista, the Forbes Real Time Billionaire Ranking, över världens rikaste personer har Jeff Bezos tagit ett par rejäla kliv uppåt.

Årets stora vinnare

Amazons vd och grundare kan idag stoltsera med en nettoförmögenhet på 58,4 miljarder dollar, att jämföra med 38,4 miljarder dollar i våras enligt Forbes siffror. Något som även innebär att Bezos nu är världens fjärde rikaste människa.

Enligt Forbes har Bezos nettoförmögenhet ökat med 102 procent hittills i år, något som gör honom till en av årets största vinnare i procentuella termer. Jack Ma däremot har, i takt med Alibabas fallande aktiekurs, tappat flera platser på listan och kommer nu in först på 33:e plats med en nettoförmögenhet på 22,7 miljarder dollar.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!