Jet.com plockar in ytterligare 500 miljoner dollar

Marknadsplatsen lägger vantarna på 350 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda, och ytterligare 150 miljoner är på väg in.

Jet.com landade i slutet av oktober sin miljonte kund, drygt tre månader efter lanseringen som skedde i juli. Nu har man landat 350 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda, och man säger sig ha en muntlig avtal om ytterligare 150 miljoner dollar rapporterar ReCode.

Jets grundare Marc Lore, som bland annat ligger bakom Diapers.com, säger att pengarna främst kommer att satsas på fortsatt tillväxt. Bland annat kommer man att spendera en del av kapitalet på marknadsföring, nyanställningar och kundsupport.

Annons

Värderas till 1 miljard dollar

Finansieringsrundan leddes av investmentbolaget Fidelity men även tidigare investerare som Alibaba, Bain Capital Ventures och Google Ventures deltog. Det här innebär att Jet.com nu plockat in 570 miljoner dollar i riskkapital.

En summa som kommer att öka till 720 miljoner dollar när de sista 150 miljonerna trillar in. Enligt Marc Lore innebär den senaste rundan att företaget nu värderas till cirka 1 miljard dollar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!