Johan Lindberg lämnar Billmate i Mattias Hultbergs händer

VD-byte hos betalleverantören Billmate med säte i Malmö.

Betalföretaget Billmate har vuxit snabbt sedan lanseringen 2013. Förra ökade bolaget med 126 procent och för att fortsätta i samma anda har bolaget rekryterat en ny VD. Mattias Hultberg har arbetat med olika former av försäljning de senaste tjugo åren och kommer senast från tandblekningsnätbutiken BeconfiDent där han var grundare och VD.

Både Billmate och Mattias Hultberg själv hoppas att hans e-handelsbakgrund ska komma väl till pass i hans nya anställning.

Annons

- Billmate ska vara mer än en leverantör, vi ska vara en ledande partner som ständigt skapar bättre förutsättningar för våra kunder - det skapas genom nära samarbete och en lyhördhet mot marknaden. Här kommer min tidigare erfarenhet inom försäljning och framför allt e-handel att vara vägledande. Jag ser fram emot att, tillsammans med ett professionellt och drivet team, accelerera bolagets framgång de kommande åren, säger Mattias Hultberg.

"Erfaren och driven ledare"

I samband med att Mattias Hultberg tar över VD-rollen kommer den nuvarande VD:n Johan Lindberg förstås att lämna. Han ska dock sitta kvar i företagets styrelse och har kvar rollen som VD för moderbolaget Invoice Finance.

- Billmate har den senaste tiden påbörjat större satsningar, och kommit till en punkt som kräver fullt fokus från VD:n. Vi tar emot allt fler förfrågningar från större kunder och har ett växande partnernätverk som vi ska se till att förvalta väl. Mattias är en erfaren och framför allt driven ledare och jag är säker på att Billmate med honom som VD kommer fortsätta skapa grymma lösningar för e-handlare och gå mot att bli marknadens främsta betalleverantör, säger Johan Lindberg.

Mattias Hultberg tillträder sin nya tjänst den 1 juli, och verkar vara förväntansfull inför det som komma skall.

- Det är ett ungt och snabbväxande företag med en uttalad pionjäranda - dessutom är Billmate i en spännande fas och jag ser stor potential till stark tillväxt. Vi har en unik position med marknadens mest flexibla betallösning och den ska vi vidareutveckla, säger han.

Annons