Jonas Breding ny Skandinavien-chef på PayPal

Lämnar posten som försäljningschef.

Jonas Breding har innan han kom till PayPal jobbat som försäljningschef på marknadsföringsappen Wrapp och som managementkonsult. Han är klar över vad hans huvuduppdrag som Skandinavienchef kommer att bli.

- Mitt uppdrag är enkelt, vi ska möjliggöra för skandinaviska e-handlare att nå nya konsumenter inhemskt och globalt. Just nu växer e-handeln ungefär dubbelt så snabbt globalt som den gör i Skandinavien, så potentialen för en lyckad utlandsexpansion har aldrig varit större. Självklart kommer vi också fortsätta att möjliggöra för skandinaviska konsumenter att handla tryggt, snabbt och säkert online, säger han i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Tre miljoner användare

PayPal har omkring tre miljoner användare i Sverige, Norge, Danmark och Island och en av Jonas Bredings uppgifter blir att möta de internationella utmaningar som företaget och branschen står inför.

- Den globala betalningsindustrin står inför massiva förändringar drivna av snabbare utveckling, många startup-bolag inom finansiella tjänster, förändrade konsumentbeteenden samt tuffare regler och lagar att förhålla sig till. Här är vi väl positionerade på samtliga områden, så jag ser ljust på framtiden, säger Jonas Breding.

Breding kommer att jobba från det skandinaviska huvudkontoret på Sankt Eriksgatan i Stockholm.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!