KFC sålde en kycklingburgare för 160 000 kronor i ny e-handel

Men mest kycklingsockor och t-shirts.

Den globala snabbmatskedjan KFC, Kentucky Fried Kitchen, har öppnat en nätbutik. Butiken säljer dock inte företagets kända kycklingrätter. Utan e-handeln påminner om McDonalds BigMacShop som säljer merchandise relaterat till varumärket.

I KFC:s nya e-handel kan du till exempel köpa ett par strumpor med kycklingbenstryck. Eller varför inte en kudde med Colonel Sanders på, grundaren av KFC.

Annons

En dyr burgare

Medan alla produkter i McDonalds e-handel är överkomliga för gemene man så har KFC en del dyrare varor. Vad sägs om en kycklingburgare, gjord av en meteorit, för 20 000 dollar eller över 160 000 kronor.

Kommer fortsätta jobba med butiken

Om du har 160 000 kronor att spendera på en meteoritburgare så har vi tyvärr dåliga nyheter. Zinger Meteorite som produkten heter är nämligen slutsåld. Men du kan alltid trösta dig med ett guldhalsband med texten “Finger Lickin' Good” för 12 dollar.

Som ni kanske förstår så är e-handeln primärt för marknadsföringssyfte och att bygga varumärke. Det är dock ingen temporär butik även om många av produkterna är i begränsad utgåva. KFC meddelar att de kommer att fortsätta arbeta med butiken och samarbeta med andra varumärken framöver.

Annons