Kanadensiska posten satsar på snabba leveranser

Snabba leveranser är alltid en het potatis och tjänster som erbjuder leverans samma dag breder ut sig världen över. Senast i raden att hoppa på tåget är den nationella post och budfirman Canada Post Corp.

Den senaste tiden är det en mängd aktörer som gett sig in i kampen med snabba leveranser. Amazon, Google, eBay, Walmart, Instacart och Shutl är några, men även US Postal Service har jobbat på en lösning. I slutet av 2102 lanserade de sin tjänst, Metro Post, som låter näthandlare få hem sina varor samma dag som de beställer.

Och nu vill även det kanadensiska postföretaget, Canada Post Corp, erbjuda något liknande. Med sin tjänst, Delivered Tonight, vill man ge nätkonsumenter i Toronto-området möjligheten att få hem sina paket samma dag som de beställt dem.

Annons

90 000 extra paket

Testet av tjänsten kommer att pågå under hela julhandeln och på Canada Post tror man att det kommer att resultera i mer än 90 000 extra paket per dag i Toronto-området. Bland de e-handlare som kommer att agera testpiloter finns bland annat Walmart, Best Buy, Indigo Books & Music och Future Shop.

– De återförsäljare som nu testar tjänsten får en möjlighet att bättre förstå och anpassa sig till de behov och förväntningar som Kanadas snabbt växande e–handelsmarknaden har. Det här testet kommer också att hjälpa Canada Post att bättre förstå och planera för de stora utmaningar som det innebär att leverera en produkt i rusningstrafiken bara några timmar efter det att den beställts på nätet, säger Canada Post i ett uttalande.

Källa: Internet Retailer

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!