Kändisfotografen Bingo Rimér har blivit e-handlare

Rivstartade med stark julhandel.

Bingo Rimér är en välkänd fotograf och konstnär i Sverige, men sedan december är han även e-handlare.

Bingos resa i fotografins värld började 1994, flera år innan digitaliseringens etablering i samhället. Då var det analogt arbete i mörkrum och fotolabb som gällde, och dåtidens Photoshop var retuschering med rakblad och pensel. 

Annons
Annons

– Den digitala transformeringen ändrade såklart spelplanen fullständigt – både på gott och ont, säger Bingo Rimér i ett pressmeddelande.

"Få fart på försäljningen"

I början av det här decenniet startade Bingo ett nytt kapitel, och satte igång med att skapa tavlor föreställandes bland andra Zlatan, Håkan Hellström och även Tim Bergling, Avicii. Hans verk har funnits till försäljning i flera års tid, men fotografen hade ingen bra plattform att sköta sin försäljning på. Under hösten förra året började han utforska olika e-handelslösningar, och till slut föll valet på Askås.

– Jag hade ingen riktigt bra plattform för att lösa, och få fart, på försäljningen och det behövde jag få ordning på, säger Bingo Rimér.

Bingos sajt xxx.se lanserades i december, där han säljer sina unika tavlor. Dock är det inte så enkelt som det brukar vara i webbutiker, att man bara klickar hem en vara. Den som är intresserad av ett verk får mejla Bingo personlingen.

Ville få till en bra julhandel

Försäljningen av Avicii-tavlorna görs till förmån för organisationen Suicide Zero, som jobbar för att motverka psykisk ohälsa och att minska antalet självmord i Sverige.

– Sajten lanserades i december och syftet var såklart att få till en bra julhandel. Vi sålde bra av alla produkter, däribland Avicii-tavlorna och det känns ju extra härligt, säger Bingo.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!