Karsten Deppert med kompanjon tar över Kaffemaskiner.se

Helsingborgsprofilerna bakom Scandinavian School of Coffee ska nu även sälja kaffeprylar på nätet.

Karsten Deppert, medgrundare till utbildningsföretaget Scandinavian School of Coffee samt till viss del känd i e-handelskretsar, gör slag i saken och blir kaffe-expert fullt ut. Detta genom att han tillsammans med kompanjonen Agnes Allgén köper e-handeln Kaffemaskiner.se, som nu ska drivas vidare i deras regi.

- Vi ska både sälja Espressomaskiner och kvalitetskaffe, berättar Karsten Deppert för Ehandel.se.

Annons

Jobbat med kaffe sedan 2012

Orsaken till affären är att Kaffemaskiner.se:s förra ägare bestämt sig för att fokusera på något annat, vilket sammanföll med att Karsten Deppert och Agnes Allgén kände att de var i ett läge där de ville utveckla sin verksamhet. 

Sedan 2012 har de bedrivit baristautbildningar med goda resultat och många nöjda kunder och nu ser de fram emot att även själva bli kaffeförsäljare.

- Det riktigt roliga är ju det att Helsingborg är både en e-handelsstad och en kaffestad. Nu får vi chansen att kombinera dessa båda här på vår hemmaplan, säger Agnes Allgén.

Vill omsätta 1 miljon första året

Tanken är att de ska starta “relativt mjukt” och målsättningen för första verksamhetsåret som innehavare av nätbutiken är att de ska lyckas omsätta 1 miljon kronor.

Vad är det som är så fascinerande med kaffe? 

- Det finns ett stort intresse kring kaffe och många är intresserade av olika sorters delikatesskaffe. Det är lite som öl-kulturen, fast med kaffe. Många nördar ner sig i ämnet och vi i Sverige har en ganska konstig kaffekultur. Vi dricker mycket mörkrostat och många gånger är det inte ens speciellt bra kaffe, säger Karsten Deppert, som även avslöjar att han själv föredrar “en relativt ljus” färg på den populära drycken.

Annons