Kedjan avbryter rekonstruktion: ”Det går inte längre”

E-handelsdrömmen gick i kras.

Den svenska klädkedjan JC har efter mer eller mindre ett decennium av problem med ekonomin nu avbrutit en pågående rekonstruktion i Stockholms tingsrätt. Det rapporterar Market.

- Det går inte längre. Jag jobbar fortfarande på en del saker, men det här kan vara slutet för JC, säger bolagets ägare Iliya Meric till tidningen.

Annons

Den nu avbrutna rekonstruktionen inleddes i början av februari, men ser alltså just nu inte ut att gå i lås. Enligt ett uttalande från Iliya Meric har företagets affärer inte utvecklats på det sätt han hade hoppats.

E-handelsplan räddningen förra gången

Så sent som 2017 befann sig JC i en annan rekonstruktion, som avslutades med att företaget räddades i sista stund. Planen framåt var då att satsa på en kombination av ett nytt butikskoncept, ett nytt varumärke och ett nytt upplägg för e-handel. Planen var då att ställa om från röda till svarta siffror "inom en snar framtid".

Exakt hur det gick med de planerna från 2017 är något oklart, men Ehandel.se konstaterar att företagets e-handel åtminstone för närvarande håller stängt. 

LÄS ÄVEN: JC räddades i rätten - lanserar nytt e-handelskoncept

Att en rekonstruktion avbryts behöver inte nödvändigtvis leda till konkurs, men enligt rekonstruktören Jonas Premfors är det en möjlig utgång i det här fallet.

- Det kan hända saker som gör att en rekonstruktion tas upp igen. Till exempel att det kommer in pengar som man har väntat på. Hur det blir för JC kan jag inte säga säkert, men just nu ser det mörkt ut, säger han till Market.

Annons