Kemikalieinspektionen anmäler Adlibris för farlig vätska

Företaget ska inte ha upplyst kunderna om att produkten är farlig.

ARTIKELN HAR UPPDATERATS MED SVAR FRÅN ADLIBRIS.

Kemikalieinspektionen, KEMI, ska i dagarna ha lämnat in en åtalsanmälan mot Adlibris AB. Orsaken är att e-handlaren sålt en kemisk produkt, en så kallad Stamp Cleaner som bland annat används inom scrap booking, utan att upplysa kunderna om att den är farlig.

Annons

Detta ska alltså ha fått Kemikalieinspektionen att reagera och anmälan ska vara inlämnad till Åklagarmydigheten i Malmö.

 Detta enligt Dagens Press, som rapporterat om saken.  

- Om information på svenska saknas finns en uppenbar risk att användaren eller omgivande miljö skadas. Produkten Stamp Cleaner kan orsaka allvarlig ögonirritation. Om den hanteras utan att användaren känner till riskerna med produkten finns risk för skada, uppges KEMI bland annat ha skrivit i sin åtalsanmälan.

Från Adlibris sida säger man att man nu slutat sälja produkten.

- Jag kollat upp detta och vi plockade bort produkten när Kemikalieinspektionen kontaktade oss vilket var i slutet av maj. Anmälningen gällde inte produkten i sig utan bristande information om produkten på sajten men vi valde att plocka bort produkten helt, skriver Linnéa Wiklund, informationsansvarig på Adlibris till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: Amazonslarv med farlig vätska - kan få böta 350 000 dollar

Annons