Kids & Friends rekryterar CDON-chef

Klädföretaget Kids & Friends gör en storsatsning på e-handel och tar in kompetens från CDON Group. Ola Jarvi, tidigare dotterbolags-VD och Head of operations på CDON Group tar plats som ny VD och delägare. Nu satsar man på kraftigt ökad tillväxt kommande år med e-handeln som en viktig kugge.

Kids & Friends grundades 2006 av Staffan och Ulrika Bergqvist. Idag har man butiker i skånska Borgeby och Staffanstorp, i sortimentet ingår kläder för kvinnor, män, barn och heminredningsprodukter med varumärken som Tommy Hilfiger, Odd Molly, Hunky Dory och Polo Ralph Lauren. Nu planerar man att göra en rejäl satsning på nätet.

– E-handelsmarknaden exploderar just nu. Det är ingen tillfällighet att många riskkapitalbolag har blivit alltmer intresserade av denna marknad. Vi har ett konkurrensmässigt starkt erbjudande av prisvärda kvalitetsprodukter, säger Staffan Bergqvist som tidigare varit med och byggt upp Lokaltidningen, som numera ägs av danska Politikens Lokalaviser.

Annons

Till sin hjälp har man Ola Jarvi som man rekryterat från CDON Group och som bland annat varit vd för Lekmer.

– Vi är mycket glada över att vi kunnat knyta till oss Ola Jarvi. Hans bakgrund och erfarenheter från CDON Group och e-handel är en viktig del i den snabba expansion som vi står inför, säger Staffan Bergqvist.

Siktar mot toppen

Samtidigt som satsningen på e-handel kommer man också att öppna fler fysiska butiker. Nästa år öppnar man en butik i Triangeln i Malmö och fler potentiella orter är Halmstad, Kristianstad och Stockholms- och Göteborgsregionerna.

Kids & Friends beräknas omsätta 25 till 30 miljoner kronor under 2012 och har målet att fördubbla omsättningen redan nästa år med ambitionen att tillhöra de stora aktörerna i nordisk modehandel inom två till tre år.

– Beslutet att engagera mig i Kids & Friends beror bland annat på den stora tillväxtpotential som bolaget har. Jag ser att det finns en stark efterfrågan på vårt sortiment och med det engagemang man byggt upp i kundkretsen ser jag stora möjligheter att ta konceptet både till webben och till fler orter än där vi finns idag, säger Ola Jarvi, ny VD på Kids & Friends.

Källa: Press

Annons
Annons