Kinnevik backar online men är fortsatt offensiva

Investmentbolaget Kinnevik redovisar en förlust på 448 miljoner kronor för första kvartalet 2015, samtidigt fortsätter investeringarna i e-handel.

I dag presenterar Kinnevik första delårsrapporten för 2015. Där framgår det bland annat att bolagets resultat under årets första tre månader uppgår till -448 miljoner kronor, att jämföra med en vinst på 683 miljoner kronor motsvarande period 2014.

Av rapporten framgår även att det är kommunikationsbolagen, och inte deras e-handelsinnehavs som gått bäst i portföljen under kvartalet.

Annons

– En värdetillväxt på 2,6 miljarder kronor i våra kommunikationsinnehav motverkades av en värdeminskning på 2,8 miljarder kronor i våra innehav inom E-handel & Marknadsplatser, skriver Kinneviks vd, Lorenzo Grabau i vd-ordet.

Ny E-handelsinvestering

Kinnevik, som bland annat äger drygt en tredjedel av Zalando, fortsatte under perioden även att investera i e-handelsföretag. Bland annat 346 miljoner kronor i Quikr och 41 miljoner kronor i Saltside. Under årets första kvartal hamnade nettoinvesteringarna på 173 miljoner kronor.

– I dag offentliggör vi även ytterligare en investering på 186 miljoner kronor i Westwing. Westwing är det ledande Europabaserade e-handelsbolaget inom heminredning med verksamheter i 15 länder och med 0,8 miljoner aktiva kunder, säger Lorenzo Grabau.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!